Floaten met luxe ontbijt vanaf één persoon

Naaldwijk en Den Haag

Naaldwijk Secretaris verhoeffweg 17b
2671 HT Naaldwijk
info@resetspa.nl 085 043 2421

Den Haag Brouwersgracht 4
2512 ER Den Haag
info@resetspa.nl 085 043 2421

Cadeaubon

Cooling down na elke sport

Sneller herstellen. Eerder spieren opbouwen. Minder kans op blessures. Floaten is voor elke sporter aan te raden. Maak bij Reset Spa een vliegende start.

FLOATEN IS VOOR ELKE SPORTER AAN TE RADEN.

Of je nu in training bent voor de Champions League, een marathon of gewoon zelf lekker actief bezig wilt zijn. Voor iedereen die sport heeft regelmatig floaten grote voordelen. Een float-sessie na een intensieve activiteit zorgt voor een sneller herstelproces van de spieren en geeft nieuwe energie. Een uur floaten staat gelijk aan 5 uur slaap en brengt de hartslag omlaag, waardoor het lichaam optimaal ontspant en de kans krijgt om optimaal te herstellen in een uurtje.

Magnesium voor optimaal herstel

Sporten is gezond. Maar niet elk proces dat je in je lichaam met sporten op gang brengt, is even goed voor je. Iedereen die weleens flink in beweging is geweest kent het gevoel van verzuurde spieren. Dat gebeurt doordat je lichaam koolhydraten verbrandt. Tijdens dit verbrandingsproces ontstaan afvalstoffen en melkzuur is daar één van. Dit melkzuur blijft achter in je spieren en zorgt voor het branderige gevoel, dat je ongetwijfeld kent. Magnesium staat erom bekend dat het melkzuur sneller afbreekt dan normaal het geval is in ons lichaam. Je spieren herstellen daardoor sneller na inspanning. Je hebt dus minder kans op spierpijn. Magnesium heeft tevens een ontstekingsremmende werking, want na het sporten kan magnesium de ontstekingsreacties verminderen. Ook die beginnende ontstekingen voelen aan als spierpijn.

Minder stresshormonen en sneller spiermassa ontwikkelen

Een ander effect van sporten is de aanmaak van cortisol en adrenaline. Cortisol is een stresshormoon, dat het lichaam erop voorbereidt dat het een meer dan gemiddelde prestatie moet gaan leveren. Goed dus, maar een teveel aan cortisol is ook weer niet goed, want dit belemmert namelijk het zelf genezende vermogen van ons lichaam. Met het extra magnesiumhoudend zout van Reset Spa breek je dat cortisol veel sneller af. En doordat cortisol minder kans krijgt, heeft je lichaam meer mogelijkheden om spiermassa te ontwikkelen. Dat gebeurt alleen als je lijf volledig ontspannen is. Omdat je spierspanning daalt, heb je ook minder kans op blessures.

Vrijwel in de meeste gevallen krijg je een blessure door een verkeerde spierbeweging. In ontspannen toestand kunnen spieren veel meer hebben en dat effect heeft floaten. Je loopt dus veel minder snel een blessure op. Natuurlijk kan floaten niet voorkomen dát het een keer gebeurt. Maar als dat zo is, kom ook dan vooral naar Reset Spa. Je blessure geneest aantoonbaar sneller in het warme water met magnesiumzout.

Ook maakt floaten het hormoon endorfine aan. Dat vermindert het pijnlijke gevoel.

Essentieel voor Sportprestaties

Floaten is niet toevallig een vast onderdeel van het trainingsprogramma van bekende sporters en voetbalclubs zoals Manchester United en Glasgow Rangers. Olympische teams maken er gebruik van in de voorbereiding. Ontdek de voordelen van voldoende magnesium voor extra spierkracht, ontspanning, uithoudingsvermogen en sneller herstel. Maak floaten een vast onderdeel van jouw sportroutine. Bij Reset Spa ontdek je de voordelen van voldoende magnesium voor extra spierkracht, ontspanning, uithoudingsvermogen en sneller herstel. Floaten is toegankelijk voor elke sporter. Floaten bij Reset Spa is de vliegende start die je nodig hebt.