Naaldwijk Secretaris verhoeffweg 17b
2671 HT Naaldwijk
info@resetspa.nl 0174 76 08 75

Den Haag Brouwersgracht 4
2512 ER Den Haag
info@resetspa.nl 070 225 08 73

Cadeaubon

Ervaring van Zoë verloskunde over floaten bij Reset Spa

Deze week staat in het teken van maximale ontspanning; floaten in een heerlijk magnesiumbad bij Reset Spa. Want ook onze zwangeren worden hier heel blij van! 

 

Hallo lieve kijkers / lezers!

Deze week staat in het teken van maximale ontspanning; floaten in een heerlijk magnesiumbad bij Reset Spa. Want ook onze zwangeren worden hier heel blij van! Tijdens een zwangerschap kan je lichaam namelijk 20-40% meer magnesium gebruiken en door bij Reset Spa te gaan floaten wordt de heilzame werking van magnesium direct door de huid opgenomen. Jouw eventuele tekort wordt dus binnen no-time aangevuld. Uit sommige onderzoeken blijkt ook dat vrouwen met een goed magnesiumgehalte mogelijk minder kans zouden hebben op het ontwikkelen van zwangerschapsvergiftiging, een laag geboortegewicht of zelfs een miskraam. Echter dient hier meer onderzoek naar te worden gedaan.
Wat we wel zeker weten is dat het mineraal magnesium bijdraagt aan een heldere geest en helpt bij vermoeidheid. Verder zorgt het ervoor dat vitaminen, zoals Vitamine D, tijdens de zwangerschap optimaal hun werk kunnen doen en het draagt bij aan de instandhouding van sterke botten, een goede elektrolytenbalans, een normale energiehuishouding en normale celdeling. Tijdens een zwangerschap ondersteunt het nog veel meer relevante processen.
Van nature komt magnesium voor in vele voedingsmiddelen zoals onder anderen fruit, groenten, noten, zaden en bladgroenten. De opname uit voeding varieert van 20-60%. Voor vrouwen adviseren we een standaard aanbevolen hoeveelheid van 300 milligram per dag. Tijdens de zwangerschap stijgt de behoefte aan magnesium en kunnen kwaaltjes als misselijkheid en/ of hormonale veranderingen een tekort aan magnesium in de hand werken. Ben je zwanger en wil je extra magnesium bij slikken, let er dan wel op dat je niet te veel inneemt. Een te hoge hoeveelheid magnesium is niet snel gevaarlijk voor jou of je kindje, maar kan wel leiden tot vervelende bijwerkingen zoals bijvoorbeeld onrustige darmen en lichte diarree. Om dit te voorkomen is floaten bij Reset Spa (door opname van magnesium via de huid) dus een briljant plan!

Het floaten is ook gewoon een hele fijne beleving, doordat je koppie en lichaam gewichtloos kunnen ontspannen. Je bent je even niet bewust van tijd, ruimte en je lichaamsgewicht. Hierdoor neemt het stressniveau af en creëer je nieuwe energie wat ook je kleintje ten goede komt.
Tijdens je zwangerschap ontwikkel je vaak wat kwaaltjes zoals onder andere rugpijn en/of bekkenklachten. Door het ontbreken van zwaartekracht tijdens het floaten valt de druk op je spieren en gewrichten even volledig weg, waardoor je optimaal kunt ontspannen en daarnaast de doorbloeding gestimuleerd wordt. Hierdoor wordt ook het mogelijke vocht rondom je enkels en benen makkelijker afgedreven, wat mogelijk ook weer bij kan dragen aan een daling van je bloeddruk en een afname van kramp en rusteloze benen. Door de maximale ontspanning zien we ook vaak een afname van eventuele harde buiken.
Daarnaast zorgt floaten voor een verlaging van het stresshormoon cortisol en stimuleert het de aanmaak van endorfine (gelukshormoon). Dit zorgt voor een kalmerend effect op eventuele stress en zorgen die je misschien hebt als mommy- to- be (want daar komt emotioneel ook een hoop bij kijken). Zo ervaar je je mooie zwangere lichaam en de aanwezigheid van het nieuwe leven in je buik (zonder afleiding en prikkels) even een stuk bewuster dan in het dagelijkse leven en dat is heel belangrijk en ontzettend fijn ????.

Zodra je het eerste trimester (en de ergste misselijkheid) voorbij bent, kun je heerlijk gaan starten met floaten. In principe mag je dit (wat Team ZOË betreft ;-????) tot de uitgerekende datum blijven doen. Houd er wel rekening mee dat je mogelijk aan het eind van de zwangerschap wat minder mobiel bent en je misschien net wat lastiger de cabine in- en uitstapt. Reset Spa verwelkomt jullie graag tot week 38 van de zwangerschap. Verder is het goed om te weten om het floaten achterwege te laten wanneer je bijvoorbeeld vaginaal bloedverlies/ vochtverlies hebt. Neem dan altijd eerst contact met ZOË Verloskunde op voor overleg. Ook goed om te weten is dat, al mocht er zonder dat je het zelf weet wat ontsluiting zijn, er geen extra infectiegevaar is. Dit is wel het geval wanneer je vliezen gebroken zijn! Uiteraard is floaten niet meer toegestaan als je denkt dat de bevalling is begonnen of als wij dat bevestigd hebben. Bij twijfel kun je altijd even bellen met ZOË Verloskunde op 06-16151182.

Wij kijken uit naar deze gezellige week met heel veel leuke weetjes, info en aanbiedingen! Ook danken we Reset Spa opnieuw voor de fijne samenwerking met elkaar en de daardoor de goede zorgen voor onze zwangeren…

Tenslotte voor iedereen die dit leest; Zorg goed voor jezelf en gun je lichaam, brein en kleintje de rust die het verdient en nodig heeft!

Liefs,
De meiden van Team ZOË Verloskunde