Cadeaubon

Ontspannen, Herstellen en Resetten

Welke medische voordelen bied floaten en bij welke aandoeningen heeft floaten gunstig effect?

Zet de eerste stap naar een ontspannen en gezond welzijn.

Floaten, ook wel bekend als floatation therapy of sensory deprivation, kan medisch bijdragen aan een sneller herstel en de ondersteuning bij verschillende aandoeningen. In het water zijn 100% natuurlijke magnesium kristallen opgelost. Wanneer je regelmatig gaat floaten kan het verlichting bieden en zelfs bijdragen aan het herstel van verschillende medische klachten. Er zijn tal van aandoeningen waarbij floaten een gunstig effect kan hebben. Hier zijn enkele voorbeelden,

- Verlichting bij Nek- en Rugklachten: Floaten gaat verder dan simpelweg ontspannen; het biedt aantoonbare verlichting bij nek- en rugklachten, zowel chronisch als niet-chronisch. Het gewichtloze drijven vermindert de druk op de wervelkolom en ontspant de spieren, waardoor pijn en spanning worden verminderd. De unieke ervaring van gewichtloosheid in het water draagt bij aan een sneller herstel en langdurige verlichting. (Chronisch en niet-chronisch)

- Artrose: Floaten kan de pijn en stijfheid verminderen die gepaard gaan met artrose. Het vermindert de druk op de gewrichten en bevordert ontspanning, waardoor de mobiliteit verbetert. (Chronisch)

- Reumatische Klachten: Floaten is een verademing voor mensen met reumatische klachten. De combinatie van warm water en gewichtloosheid vermindert de druk op de gewrichten en bevordert ontspanning. Hierdoor kunnen de ontstekings- en pijnklachten die gepaard gaan met reumatische aandoeningen worden verzacht. Een sessie bij Reset Spa wordt een moment van verlichting en rust voor degenen die dagelijks leven met reumatische aandoeningen. (Chronisch)

- Angst en depressieve gevoelens: De prikkelarme omgeving tijdens het floaten heeft een kalmerend effect op de geest. Voor mensen die worstelen met angst en depressieve gevoelens biedt floaten een natuurlijke manier om te ontspannen en de mentale last te verlichten. (Niet-chronisch)

- Burn-out: Floaten kan een effectieve manier zijn om stress te verminderen en te herstellen van een burn-out. Het biedt totale ontspanning en helpt de geest tot rust te komen. Het is als het terug laten groeien van een langzaam opgebrand lontje. In de diepe ontspanning en versterkte nachtelijke rust die magnesium biedt, krijgt je uitgeputte systeem de broodnodige ondersteuning. (Niet-chronisch)

Welke medische voordelen biedt floaten?

De toevoeging van magnesium aan het water tijdens het floaten heeft ook een aantal medische voordelen. Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij tal van processen in ons lichaam. 

- Verbeterde spierbeheersing: Magnesium is essentieel voor een gezonde spierfunctie. Het speelt een cruciale rol bij het ontspannen en samentrekken van spieren. Tijdens het floaten in magnesiumrijk water kunnen de spieren beter ontspannen, wat kan bijdragen aan verlichting van spierspanning en spiergerelateerde klachten.

- Geoptimaliseerde prikkelgeleiding: Magnesium is betrokken bij de geleiding van zenuwprikkels in ons lichaam. Het mineraal ondersteunt een gezonde zenuwfunctie en kan helpen bij het verminderen van zenuw gerelateerde symptomen, zoals tintelingen, gevoelloosheid en zenuwpijn.

- Verhoogde energieproductie: Magnesium speelt een belangrijke rol bij de energieproductie in ons lichaam. Het is betrokken bij de omzetting van voedingsstoffen in energie. Door te floaten met magnesiumrijk water kan de aanvulling van dit mineraal helpen bij het optimaliseren van de energieproductie, waardoor vermoeidheid kan verminderen en het algehele energieniveau kan verbeteren.

- Ontgifting van schadelijke stoffen: Magnesium heeft een rol bij het ontgiftingsproces in ons lichaam. Het ondersteunt de activiteit van enzymen die betrokken zijn bij het afbreken en verwijderen van schadelijke stoffen en toxines. Tijdens het floaten met magnesiumrijk water kan dit proces gestimuleerd worden, waardoor het lichaam effectiever kan ontgiften en zichzelf kan reinigen. Het is dan ook heel belangrijk om veel water voor en na de floatsessie te drinken. 

Kortom, de natuurlijke magnesium kristallen in het water tijdens het floaten bieden extra voordelen voor het lichaam. Deze voordelen kunnen het herstelproces ondersteunen en bijdragen aan een algeheel gevoel van welzijn.

Wil je zelf ook ervaren wat Floaten voor jou kan betekenen? Plan online je afspraak in en ervaar het zelf!